Hem

Örtteer Bok

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 478668, v1 - Status: normal.
är Bok
Publicerad år 2002
ISBN 91-534-2325-9
sidantal 80
Av Richard Craze

Alias: örtteer

normal

Baksidan

Örtte är en uppfriskande och lugnande dryck - vare sig den serveras iskall med färsk frukt och myntablad, eller het och ångande med exotiska kryddor.

Här beskrivs vanliga och exotiska örter som är lämpliga att göra te av. Du får dessutom veta hur man gör infusioner och avkok, varifrån örterna härstammar, hur de bäst kommer till sin rätt och hur de kombineras på bästa sätt med andra örter.

Örtter presenterar mer än 60 enkla recept för tillagning av välgörande och uppfriskande drycker. Några av dem är kryddigt kamomill- och äppelte, citronmeliss- och rödvinsbål, tomat- och persiljesling, rosa mintjulep, äppelbarley och gammaldags lemonad.

Tydliga instruktioner, som steg för steg beskriver hur man går till väga, och vackra färgbilder gör Örtteer till den idealiska hjälpredan när du vill göra ett te som både smakar och gör gott.

normal

Förord

Denna bok är inte tänkt att ersätta vanlig läkarvård. De örter som har stark verkan bör undvikas under graviditet. Läsaren bör regelbundet uppsöka läkare för problem med hälsan, speciellt om man uppvisar symtom på något som kräver diagnos eller medicinsk behandling.

Använd inte örtmedel samtidigt som du står under vanlig medicinering utan att först rådfråga läkare eller annan kvalificerad sjukvårdspersonal.