Hem

Otherland 1 Science fiction, Bok, Skönlitteratur

De gyllene skuggornas stad

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 517957, v2 - Status: normal.
är Science fiction , Bok och Skönlitteratur
Behandlar Virtuell verklighet
Publicerad år 1996
ISBN 91 32 43259 3
sidantal 462
Av Tad Williams
Publicerad av Wahlström & Widstrand

Del ett i serien om Otherland.

Alias: city of golden shadow, de gyllene skuggornas stad och otherland 1

normal

Bokens baksida

Bild på Otherland 1
Bokens omslagsbild.

Renie Sulaweyos lillebror Stephen ligger i koma på Durbans sjukhus. Läkarna står maktlösa, utan förklaringar till hans tillstånd. Förtvivlat kämpar Renie för att förstå vad som har hänt. Allt hon vet är att Stephen sjönk ihop medvetslös när han satt framför sin dator, uppkopplad på nätet. Av hans kamrater får hon veta att de lyckats ta sig in i Inner District, en otillåten del av nätets virtuella lekplats.

Med hjälp av den avancerade datautrustningen på högskolan där hon är lärare, försöker Renie följa broderns spår in i den simulerade världen. Där pågår märkliga rollspel, en del till synes oförargliga, andra fasansfullt grymma och våldsamma. Men hon finner också något annat, ogripbart, som flimmrar förbi likt en gyllene uppenbarelse...

Snart anar hon att hon har snubblat över något som mäktiga krafter försöker hålla hemligt.

Renie är inte den enda som har upplevt detta. Andra människor lockas av samma undflyende, skimrande overklighet. Men de gyllene skuggornas rike tycks förbehållet en utvald skara, ingen utomstående tillåts komma för nära. Den som gör intrång sätter sitt livspel.