Hem

Rabarber- och Jordgubbskompott Recept

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 604912, v2 - Status: normal.
är Recept

Denna rätt är sammansatt av de olika ingredienserna som förknippas med Beltane.

Alias: rabarber- och jordgubbskompott

normal

Instruktion

750 g Rabarber
400 g Jordgubbar
3 msk Hallonsirap
1 Kanelstång
1 Vaniljstång
3 msk förtjockningsmedel
2 msk Socker
Rivet skal från en obehandlad Citron

Rensa rabarbern och jordgubbarna, och skär i små bitar.

Koka upp hallonsirapen, kanel- och vaniljstängerna med lite vatten och tillsätt förtjockningsmedlet och låt svälla på svag värme i 15 minuter.

Ta ur kryddorna och tillsätt jordgubbarna och rabarbern och låt småkoka tills den blivit tillräckligt tjock.

Smaksätt med citronskalet och socker, fyll upp i skålar och låt kallna innan de ställs in i kylskåpet.

Servera med vispad grädde.

UPPHOVSRÄTT ©

Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.