Instruktion
750 g Rabarber
400 g Jordgubbar
3 msk Hallonsirap
1 Kanelstång
1 Vaniljstång
3 msk förtjockningsmedel
2 msk Socker
Rivet skal från en obehandlad Citron
Rensa rabarbern och jordgubbarna, och skär i små bitar.
Koka upp hallonsirapen, kanel- och vaniljstängerna med lite vatten och tillsätt förtjockningsmedlet och låt svälla på svag värme i 15 minuter.
Ta ur kryddorna och tillsätt jordgubbarna och rabarbern och låt småkoka tills den blivit tillräckligt tjock.
Smaksätt med citronskalet och socker, fyll upp i skålar och låt kallna innan de ställs in i kylskåpet.
Servera med vispad grädde.
UPPHOVSRÄTT ©
Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.