Instruktion
400 g Sparris / person
1 tsk Salt
1 tsk Socker
1 tsk Citronsaft
1 tsk Smör
250 g Potatis
3 msk Smör
300 g Skinka (kokt, rå eller blandad)
Skala Sparrisen och snoppa av ändarna tills de blir fuktiga och lägg i en stor kastrull.
Fyll upp med vatten, salt, socker och citronsaft tills sparrisen är övertäckt och koka upp, sänk värmen åt låt det småkoka i 15 20 minuter.
Tvätta och skala potatisen, tärna och låt koka i saltvatten i 20 minuter.
Bryn smöret och servera tillsammans med skinkan.
UPPHOVSRÄTT ©
Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.