Instruktion
500 g Sparris
1 tsk Salt
1 tsk Socker
1 tsk Citronsaft
2 ½ dl Sparrisspad
1 msk Smör
1 msk Mjöl
1 Buljongtärning
250 g Grädde
5 st Dragonblad
1 tsk Madeira
Skala Sparrisen och snoppa av ändarna tills de blir fuktiga och lägg i en stor kastrull.
Fyll upp med vatten, salt, socker och citronsaft tills sparrisen är övertäckt och koka upp, sänk värmen åt låt det småkoka i 15 20 minuter.
Ta ur sparrisen men spara vattnet, rör ihop smör och mjöl och tillsätt hälften av det avkylda vattnet.
Vispa ordentligt för att förhindra klumpbildning, tillsätt buljongtärningen och låt koka upp igen på svag värme i ytterligare 10 15 minuter.
Tillsätt resten av vattnet mot slutet av koktiden och värm upp, men låt det inte koka mer.
Häll i grädden, rör ned Dragonen och spetsa med en skvätt Madeira efter smak.
UPPHOVSRÄTT ©
Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.