Instruktion
3 medelstora syrliga Äpplen
150 g Mjöl
2 tsk Socker
75 g Smör
2 msk Russin
1 Ägg
2 Äggulor
2 tsk Kanel-och-Sockerblandning
Ströbröd
Blanda mjöl, ägg, 1 äggula, socker och rumstempererat smör till en deg, och tillsätt eventuellt lite vatten.
Forma till ett klot och låt stå i kylen i minst en timme, skala äpplena och skär i tunna skivor.
Sjud upp äpplena och russinen i 2 ½ dl Vatten, smörj en pajform och häll i lite ströbröd så att degen inte fastnar.
Häll ut degen och vik upp kanterna lite, men spar lite deg.
Grädda i 180° tills degen börjar få färg, ta ut den ur ugnen och fördela äppelskivorna och russinen, och strö över kanel-och-sockerblandningen.
Forma smala remsor av resten av degen, lägg som galler över tårtan och pensla med den resterande äggulan.
Stoppa in pajen i ugnen igen och grädda vidare i 10 15 minuter, tills ytan fått färg.
UPPHOVSRÄTT ©
Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.