Instruktion
300 g Kantareller
2 Ägg
2 tsk Smör
125 ml Mjölk
50 g Fläsk
1 liten Lök
2 små Morötter
1 krm färskmalen Peppar
2 msk Grädde
1 tsk Madeira eller Sherry
3 Källarfrallor
Timjan
Persilja
Salt och Peppar
Skär brödet och fläsket i tärningar, finhacka löken och morötterna, och värm 1 tsk smör i en stekpanna.
Häll i persiljan och tillsätt brödet tills det fått en gyllenbrun färg, och dra bort pannan från plattan.
Värm upp mjölken och häll över brödtärningarna, och låt svälla i 10 minuter.
Vispa äggen och krydda med salt och peppar, häll över smeten över brödet och rör till en deg, forma den till bollar och låt sjuda i 20 minuter i saltat vatten.
Häll kantarellerna i en skål, strö över mjöl och blanda, häll i en sil och skaka av överflödigt mjöl.
Stek upp fläsktärningarna i resten av smöret, tillsätt morötterna, löken och kantarellerna, krydda och bryn i 10 minuter.
Smaka av med grädde och Madeira, och rör ned timjan.
UPPHOVSRÄTT ©
Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.