Hem

Kastlösa prästgård Spökhus

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 553102, v2 - Status: normal.
är Spökhus

En prästgård på öland, där det sägs spöka.

Alias: kastlösa prästgård och prästgården i kastlösa

normal

Bultningar, dunkande och rytmiska slag i dörrar, väggar och fönster är några oförklarade fenomen som uppträder i huset, speciellt på tisdagar och fredagar. Det har hänt att dörrar öppnas av sig själva och att snöbollar kastats mot fönstren utan att en levande varelse funnits i närheten. En del tror det är osaliga spöken från den gamla barnkyrkogården söder om Kastlösa.


normal

Upplevelse från platsen, okänd uppgiftlämnare:

"Det spökar verkligen på Kastlösa. Var där på konfirmationsläger för inte länge sedan. När vi kom in i rummet vi skulle sova i, så stod det på sängarna att det spökade kl.1 just denna dag. Vi brydde oss väl inte riktigt. 3 timmar senare när vi går in till rummet igen, då står det dessutom att det är på toaletterna det ska spöka. När vi väl går och lägger oss, så hör vi plötsligt en duns från toaletten. Vi går in och kollar vad det var. Ingenting är rört. Allt är som förut. Vi struntar i det och lägger oss igen. Sen helt plötsligt kommer det en duns till. Vi går förstås dit och kollar igen, dumma som vi är. Och, trots ett garanterat låst rum, där bara vi var, så sitter det tandkräm på toaletthandtaget! Hur kom det dit. Dörren är fortfarande låst . Helt plötsligt börjar det rycka i garderoberna. Vi försöker öppna men det går inte. De är låsta! I hallen börjar det låta konstigt. Det är som rytmiska dunsar, precis som en visa av nåt slag. de går i samma takt hela tiden, och slutar inte förrän efter 10-15 minuter. Mern vi bestämmer oss för att gå och lägga oss igen, vi orkar inte bry oss. Det är ju säkert ingenting. Rätt som det var, kan jag intyga, som låg närmast toaletten, så hördes ljudet av en spolning på toaletten. Alla i rummet låg och sov förutom jag. jag säkerhetskollade för att se om de inte lurade mig med spöktrick. Men de sov som stockar, allihop. Jag öppnade toadörren, och där var toan överfylld med vatten. Jag väckte de andra och de möttes av samma min som jag. Något stämde inte. Vi fick upp garderoberna nu, ingenting var där.

När vi vaknade på morgonen, var alla dörrar låsta. Vi fick inte upp dem. Vi fick krypa ut genom fönstrena. När jag som siste man kröp ut, såg jag ett svart handavtryck på väggen bredvid.....precis där min kompis huvud hade legat...

Detta var Ölandsgårdens största rum på Kastlösa stiftsgård. Om du åker dit, håll ögonen öppna, eller somna aldrig...."