Instruktion
6 stora saltade Sillar
1 tsk Senapskorn
3 st Enkottar
8 st Pepparkorn
3 Nejlikor
1 stort Lagerblad
1 krm nyriven Muskot
1 nypa Socker
Olja
Låt sillarna ligga i vatten i 24 timmar, rensa och skär filéerna i 2 3 cm stora bitar och krossa kryddorna i en mortel.
Lägg ett lager sill i en gryta av stengods, tillsätt lite grönsaksblandning och häll lite olja över.
Varva med nya sillager, grönsaker och kryddor, och låt dra i två dagar.
Servera med färskt rågbröd.
UPPHOVSRÄTT ©
Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.