Instruktion
500 g Mjöl
40 g Havre
1 nypa Salt
¾ dl Mjölk
2 Lökar
1 Vitlöksklyfta
1 tsk Rosmarin
2 msk Dill
3 msk Smör
½ tsk Salt
1 tsk Anis
½ tsk Fänkål
2 Ägg
2 rena blomkrukor i lera 14 cm i diameter utan avrinningshål
Olja till blomkrukorna
Gör en deg av lite socker, lite mjöl, ljummen mjölk och havren, och låt jäsa i 15 minuter.
Pressa vitlöksklyftan och finhacka löken, rosmarinen och dillen.
Smält smöret och tillsätt lökarna och kryddorna i degen, och använd resten av mjölet till att knåda ihop en deg och låt jäsa i 30 minuter.
Lägg degen i de inoljade blomkrukorna och ställ in dem i den 190° varma ugnen och grädda i 40 minuter.
UPPHOVSRÄTT ©
Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.