Instruktion
½ L Mjölk
2 msk Socker
100 g Mannagryn
1 Äggula
2 sura Äpplen
1 L Flädersaft
Sockra efter smak
Koka upp mjölk och socker, ta bort kastrullen från plattan och tillsätt mannagrynen under omrörning.
Låt koka i ungefär 10 minuter under ständig omrörning för att förhindra vidbränning.
Tillsätt äggulan försiktigt och häll upp i en puddingform som först spolats med kallvatten, och låt stelna.
Skala äpplena, skär dem i skivor och koka upp dem med flädersaften, och servera till mannagrynspuddingen.
UPPHOVSRÄTT ©
Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.