Hem

Mannagrynspudding med Flädersaft Recept

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 605183, v2 - Status: normal.
är Recept

Denna rätt är sammansatt av de olika ingredienserna som förknippas med Lughnasadh.

Alias: mannagrynspudding med flädersaft

normal

Instruktion

½ L Mjölk
2 msk Socker
100 g Mannagryn
1 Äggula
2 sura Äpplen
1 L Flädersaft
Sockra efter smak

Koka upp mjölk och socker, ta bort kastrullen från plattan och tillsätt mannagrynen under omrörning.

Låt koka i ungefär 10 minuter under ständig omrörning för att förhindra vidbränning.

Tillsätt äggulan försiktigt och häll upp i en puddingform som först spolats med kallvatten, och låt stelna.

Skala äpplena, skär dem i skivor och koka upp dem med flädersaften, och servera till mannagrynspuddingen.

UPPHOVSRÄTT ©

Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.