Hem

Nivå 7 på Paranormal.se Medborgare i Paranormal.se

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 396628, v3 - Status: normal.
Försteredaktör: Jonas
är en sorts Medborgare i Paranormal.se

En medlemsnivå för de som spenderat extra mycket energi på att berätta om alla sina intressen.

Alias: 7

normal

Diskussion om nivå 7

För en medlem (jooel) som flera gånger nu frågat efter hur han kan komma till nivå 7 (dvs en person som tar nivå-systemet som en motivation) har nu specat upp en mängd ämnen, med kommentarer som ingen kommentar... eller jag är mycket intresserad ja. Den så kallade enda fördelen med ett universellt nivå-system är därmed en större nackdel än det är en fördel.

Inte alls. Det är bra att han talar om vad han är intresserad av. Senare kommer man kunna koppla webbplatser, böcker, etc till ämnen. Och då är det jättebra med många personer som letar upp och kopplar dessa webbplatser till rätt ämnen. Nivåsystemet är till för att motivera dessa personer. Det ger en återkoppling. Ett bevis på att de faktiskt hjälpt till.

Dmoz fungerar på liknande vis. Det är tusentals människor som delar på arbetet att administrera en stor mängd ämnen. Ju mer kvalitativt arbete de gör, desto större ära får de. De har mycket intern statistik och det finns folk som ägnat en enorm lång tid med att arbeta med ämnena.

Jooel är fortfarande på nivå 6, vilket bevisar att systemet fungerar. Det hjälper inte att skriva in kommentarer som inga kommentarer.... Jag försöker att emulera intelligens. Och det är bra om medlemmarna tror att systemet är intelligent. De måste alltså engagera sig på riktigt för att få sin belöning. :-)

Ännu finns inte så mycket att göra. Men när vi har implementerat testen och fler av funktionerna för respektive ämnen kommer det framgå mycket tydligare vilken roll nivåsystemet spelar. Man kommer behöva gå igenom ganska hårda teoretiska prov.