Instruktion
20 g torkade Kantareller
1 Lök
2 Morötter
1 liten Persiljerot
500 g grytbitar
3 msk Solrosolja
½ L Köttfond
2 4 kvistar Timjan
2 msk Mjöl
2 msk Stärkelse
Salt och Peppar
Mjuka upp kantarellerna i vatten i 6 8 timmar, skär löken i åtta halvor, och skär morötterna och persiljeroten i tunna skivor.
Stek köttet i 2 msk solrosolja, och då de är genomstekta runt om tas de ur pannan och ställs åt sidan.
Häll resterande olja i en kastrull och bryn löken, persiljeroten och morötterna.
Häll i köttet igen, späd på med köttfonden och tillsätt kantarellerna och låt alltihop koka under lock på svag värme i 1 ½ - 2 timmar, tills köttet är mjukt.
Krydda, strö över mjöl och tillsätt stärkelsen när det är 10 minuter kvar av koktiden, och låt timjan koka med de sista fem minuterna.
Servera tillsammans med nudlar eller ris.
UPPHOVSRÄTT ©
Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.