Hem

Harry Price Person

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 11640, v2 - Status: normal.
är Person

Harry Price (1881-1948) var engelsman, spökjägare och journalist. Framgångsrik paranormal undersökare som under 20-, 30-, och 40-talet undersökte prästgården i Borley.

Alias: harry price

normal

Harry Price

Harry Price (1881-1948) var en av Englands mest välkända psykiska journalister på sin tid. Han var grundare och Hedersordförande för the National Laboratory of Psychical Research, vilket senare blev en del av University of London Council for Psychical Investigation. En gång var han Foreign Research Officer för American Society for Psychical Research, och utförde en hel del experimentmedier över hela Europa medan han levde

Price var den förste att undersöka fenomenen i Borley, och skrev två böcker i ämnet – “The Most Haunted House in England” (1940) och “The End of Borley Rectory” (1946). Det har diskuterats huruvuda han var en bluffmakare eller inte, och “hjälpte” spökena i Borleys prästgård att spöka. Efter sin död hävdade folk att han faktiskt hade fejkat mycket av den övernaturliga aktiviteten i Borley, men efter det har hans namn blivit åtminstone någorlunda rentvått.