Hem

Potatissoppa med Champinjoner Recept

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 605315, v2 - Status: normal.
är Recept

Denna rätt är sammansatt av de olika ingredienserna som förknippas med Mabon.

Alias: potatissoppa med champinjoner

normal

Instruktion

1 Sellerirot
3 Morötter
1 Persiljerot
1 Purjolök
2 Selleriblad
500 g benknotor
500 g Kött
2 msk stärkelse
2 tsk Salt
2 – 4 Pepparkorn
500 g kokta mjöliga potatisar
1 L Köttbuljong
2 msk Rom
50 g rökt Fläsk
1 liten Lök
260 g små Champinjoner
1 msk Solrosolja

Putsa selleriroten och skär i tärningar, grovhacka morötterna och persiljeroten, skär purjolöken i ringar, och koka upp i buljongen.

Koka köttet, benknotorna och grönsakerna under lock på svag värme i två timmar, skumma av då och då, och ta ur benknotorna och köttet, sila buljongen och de mjukkokta grönsakerna.

Skär bort köttet från benen (köttet kan Du använda till en soppa), skala potatisen och tärna den och låt koka i köttbuljongen i en halvtimme.

Mosa potatisen med en gaffel och rör ned stärkelsen, och under koktiden skär Du fläsket i tärningar, finhacka löken och skär champinjonerna i tunna skivor.

Hetta upp oljan, bryn fläsket och löken, och tillsätt svampen, och stek tills all vätska är borta, häll soppan i en skål och tillsätt champinjonerna.

UPPHOVSRÄTT ©

Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.