Hem

Paranormal.se

Uppslagsverk för paranormala fenomen


Seti@Home Grupp, Projekt

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 144479, v4 - Status: normal.
Försteredaktör: lucipher
är Grupp och Projekt

Sökning efter utomjordiskt liv med hjälp av miljontals persondatorer världen över.

Alias: seti@home

Detta är uppslagsordet för Seti@Home. Paranormal.se representerar inte denna grupp / Grupp.

Besök

Webbplatsen för Seti@Home

http://setiathome.ssl.berkeley.edu/

normal

Om projektet

De flesta av de pågående SETI-projekten som existerar idag använder kraftfulla datorer som analyserar datan från teleskopen i realtid. Inga av dessa datorer kollar särskilt djupt in i datan efter svaga signaler. Anledningen till detta är bristen på datorkraft som är tillgänglig för dataanalys. För att luska fram de svagaste signalerna krävs en enorm datorkraft. Det skulle krävas en enorm superdator för att få jobbet klart. SETI-projektet skulle aldrig ha råd att köpa sig denna datorkraft.

Istället för att sätta enorma datorer i arbete kan de använda sig av mindre datorer, men det tar längre tid för datan att bli analyserad. Men vad skulle hända om dom använde sig av massa smådatorer som alla jobbade tillsammans med olika delar av den totala analysen? Var skulle SETI-gruppen hitta tusentals datorer?

UC Berkeley SETI team upptäckte att det redan fanns tusentals datorer som kunde vara redo att utföra arbetet. De flesta stod och visade skärmsläckare medan datorn inte användes och slösade ström. Det är där SETI@home (och du) kommer in i bilden. SETI@home-projektet hoppas på att övertyga dig om att låna dem din dator medan du inte använder den och hjälpa dem att söka efter liv och nya civilisationer. De gör detta med en skärmsläckare som hämtar bitar av data från Internet och som sedan analyserar den och rapporterar resultatet till dem. När du behöver din dator igen stängs skärmsläckaren genast av och fortsätter där den slutade nästa gång skrämsläckaren sätts på.

Det är en intressant och svår uppgift. Det är så mycket data att analysera att det verkar omöjligt! Lyckligtvis kan dataanalysen delas upp i mindre bitar som kan bli arbetad på separat och parallellt. Ingen av bitarna är beroende av varandra och det är endast en begränsad del av himlen som kan bli sedd från Arecibo. Inom två år kommer man kunna se tre gånger så mycket än idag. De känner att detta är tillräckligt för det här projektet. Snart kommer det finnas nya teleskåp, nya experiment och nya insatser till SETI. Vi hoppas att du ska få möjlighet att ta del av dem också.