Hem

The Round Art Bok

The Astrology of Time and Space

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 1138, v1 - Status: normal.
Denna text är importerad från /old/book/round_art.html
är Bok
ISBN 0-905895-18-5
Av A.T. Mann

The Astrology of Time and Space

Alias: the round art

normal

Beskrivning av David Erman (111:1200/11), 03 Jul 94 16:13:19.

The Round Art är en mycket exklusiv och tidspåkostad bok. Den sträcker sig över knappt 300 sidor, och innehåller en utmärkt ordlista med de flesta och viktigaste astrologiska termerna. Ett utmärkt miniatyruppslagsverk för den nyblivne astrologen som inte vet någonting om någonting.

Formatet är ca 30x30 cm, vilket behövs för att få plats med de 2-300 mycket vackra illustrationerna i boken. Storleken, tillsammans med en väldigt liten text och ett udda typsnitt, bidrar till att boken blir seg att sitt med under några längre stunder.

Boken innehåller också ca 50 horoskop över kända personer (Crowley, Hitler, Yeates, Jung m.fl.), för att nybörjaren ska ha några övningar när han/hon lär sig ställa och tolka horoskop. Den tar också upp sambanden mellan astrologin och fysikne, psykologin, matematiken, religionen och astrologins historia och grunder på ett mycket bra, om än lite svårläst, sätt.

Boken är indelad i 11 delar, vilka heter som följer:

1. Introduction
2. The History of Astrology
3. The Structure of the Zodiac
4. The Planets
5. The Houses of the Horoscope
6. Correspondence Tables
7. The Aspects
8. Interpretation
9. The Reading
10. Horoscopes
11. Predictions

Dessutom ingår 5 appendixer, som tar upp lite diverse ang. födelsehoroskop, solåtergångshoroskop och den logaritmiska tids-skalan.

För list- och tabell-fetischisten är The Roound Art en verklig guldgruva, här finns tabeller, listor och korrespondenser 'en masse'. Teorin för astrologin gås grundligt igenom, med större delen av den praktiska biten förlagd till appendixer i slutet av boken. En väldigt omfattande lista på referens- och rekomennderade böcker har också förlagts till de sista sidorna.

Första upplagan utkom 1979, men boken känns väldigt modern och välpolerad trots sina 15 år på nacken. Ex.vis tas kvant-teorin och modern psykologi upp väldigt bra.