Hem

Astrologi Lära

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 44, v6 - Status: normal.
Försteredaktör: Rowena
Denna text är importerad från /old/psi/astrologi.html
är Trobart , Lära och Praktiserbart

Astrologi= astro(stjärna)+logo("ord")= "Meddelande från stjärnorna" Det är en metod för att förutse händelser och ge bl.a personlighetsbeskrivningar.

Alias: astrologi

normal

Den mest utbredda av alla spådomskonster är nog astrologin. Med ledning av solens, månens och planeternas ställning vid födelsen ger astrologen besked om människors personlighet och om deras framtidsutsikter i yrkesliv och privatliv.

Efter flera seklers undanskymd tillvaro har astrologin åter fått en stark ställning. I slutet av 1970- talet beräknades det att USA hade tio gånger fler professionella astrologer än astronomer. I Sverige har astrologin blivit respektabel i kretsar och spalter där den inte var det tidigare.

En avgörande orsak till astrologins framgång är att människor som prövat den tycker att den stämmer. Detta gäller de enkla veckotidningshoroskopen, som bygger på det stjärntecken som solen stod i vid födelsen. Det gäller också de mera sofistikerade horoskop som går att köpa för några hundralappar, och där man tar hänsyn till solens, månens och samtliga planeters lägen i förhållande till stjärntecknen vid födelseögonblicket.

normal

Korrespondenslära

Karakteristiskt för astrologin är dess korrespondenslära. Kroppens delar anses t.ex. vara behärskade av olika tecken i djurkretsen. Alltefter det tecken man är född i skulle man således ha benägenhet för vissa sjukdomar och skador. Vattumän anses t.ex. ha svaga underben och fallenhet för åderbråck.

Väduren: Huvudet
Tvillingarna: Lungorna, armarna
Oxen: Halsen
Lejonet: Hjärtat
Kräftan: Magen
Vågen: Njurarna
Jungfrun: Inälvorna
Skytten: Låren
Skorpionen: Könsorganen
Stenbocken: Knäna
Vattumannen: Underbenen
Fiskarna: Fötterna