Instruktion
1 syrligt Äpple / person
1 tsk Russin
1 tsk Mandelflarn
1 tsk Socker blandat med 1 krm Kanel
1 2 droppar Rom efter smak
½ tsk Smör
1 Vaniljstång
2 ½ dl Mjölk
50 Socker
1 tsk Potatisstärkelse
1 Äggula
Avlägsna kärnhuset genom att gröpa ur äpplena utan att dela dem, och fyll håligheterna med russin, mandel, kanel-och-sockerblandningen och eventuellt Rom.
Hyvla smöret och lägg överst på äpplena, ställ den i en ugnssäker form och ställ in 10 15 minuter i 150° värme, tills äpplena mjuknat.
Koka upp vaniljstången med mjölken och sockret, blanda potatismjölet med lite kallt vatten och häll ned långsamt i den varma vätskan.
Blanda och låt koka upp igen, sila och tillsätt äggulan, och servera ljummen till äpplena.
UPPHOVSRÄTT ©
Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.