Hem

Amerikansk Trollhassel (Hamamelis virginiana) Medicinalväxt, Buske, Magisk växt

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 159364, v5 - Status: normal.
Försteredaktör: alv "Skogsbarn"
är en sorts Medicinalväxt , Buske och Magisk växt

Adstringerande, dämpar och kyler hudutslag.

Alias: amerikansk trollhassel, amerikansk trollhassel (hamamelis virginiana), trollhassel och trollhassel (hamamelis virginiana)

normal

Trollhasselns magiska gåva till Dig

Häll en handfull blad i badvattnet för att få charm och dragningskraft.
Ingår i besvärjelsen Oemotståndlig För En Kväll.
Sammandragande och renande, dämpar och kyler utslag på huden.

Ej för invärtesbruk!

UPPHOVSRÄTT ©

Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.

normal

Hamamelis virginiana härstammar från östra USA och Canada. De amerikanska indianerna använde den till salva för smärtsamma bölder och tumörer.
Den torkade barken och bladen, färska eller torkade är de medicinskt aktiva delarna. Bladen innehåller galläpplesyra och garvsyra, ett okänt bitterämne och en flyktig olja, Barken innehåller garvsyra, delvis amorf och delvis kristalliserad, enphysterol, hartz, fett och några bittra ämnen och doftämnen. Både blad och bark används mot invändiga och utvändiga hemorrojder. Örten är mycket nyttig vid kontusioner, inflammattoriska svullnader, diarre, dysenteri och slemavsöndringar. Vid behandling av åderbrock anbringas destillerat extrakt av örten på linneduk, som ständigt måste hållas fuktigt.
En bommullstuss med trollhassel stoppar omedelbart blödning från en brusten åder. Det är en medicin mot brännsår, skållning och hudinflammationer i allmänhet.
Bett från insekter och myggor lindras snabbt med extraktet.
Utspätt med vatten används den vid inflammationer i ögonlock. Trollhassel har sammandragande, inflammationshämmande och nervlugnande verkan.
Barken och blad används. Den är mycket bra då det gäller att minska mensflödet, bota hemorrojder, lindra diarre och uppbygga cirkulationen.