Hem

Angående rätten att bedöma när personer har rätt att arbeta medialt. Artikel

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 678179, v2 - Status: normal.
är Artikel
enligt Isdamen

Tankar om mediumcertifikat.

Alias: angående rätten att bedöma när personer har rätt att arbeta medialt.

normal

När jag var barn läste jag en hel del litteratur av mediet Astrid Gilmark. Nu minns jag inte exakt vad hon skrev om, men det handlade om att se. Hon stod alltså i kontakt med andevärlden och hade haft mediala upplevelser ända sedan hon var barn.

Av någon anledning fanns det inte så många mediala personer förr. Men kanske de talade mer tyst om det på den tiden. Nu är det ju mer som en modefluga och varenda människa är medial. Märkligt bara att så många har fel hela tiden. Men de gör väl så gott de kan. Ett modeord för detta skulle ju kunna vara wannabes. Ordet kan verka ha en negativ laddning, men betyder ju egentligen endast att folk vill kunna.

Och sedan så är det ju en ekonomisk fråga. Folk kan tjäna pengar.

Och folk kan bli av med pengar.

Jag har en del synpunkter på att somliga har utnämnt sig själva till att bedöma när folk kan kalla sig medier. Då tänker jag på alla dyra kurser som bland annat Iris Hall, Terry Evans, Anders Åkesson med flera håller.

När de sugit ut folk på bortåt 10-20 000 får folkmediumcertifikat med rätt att kalla sig medium och utöva medialt arbete.

Mycket illa i mina ögon då detta sätter många naturbegåvningar åt sidan. Flertalet av dessa har ju inga certifikat. Och kanske heller ej tillräckligt med tid eller pengar att skaffa sig ett.
För jag antar att, med tiden, kommer folk att fråga efter certifikat och förmodligen inte lita på någon annan än den som innehar ett sådant.

En kurs som varar över en helg kan kosta ca 4-5000. Om man ifrågasätter detta säger folk: Ja men då ingår ju kost och logi... Ok, det är ju bra, men jag antar att man fortfarande får betala hyra hemma under tiden. Mat för en helg som lagas på plats lär inte kosta så många hundralappar per person - om ens någon.
Fast det kanske serveras någon lyxmiddag... inte vet jag.

Ja det var en helgkurs det... Jag har hört talas om att man efter ca 2 år hos Terry Evans får sitt eftertraktade certifikat. Det blir en del helger.

Därefter kan man bygga på sin utbildning, kanske i oändlighet - jag har inte forskat så mycket i detta.
Frågan är hur det kommer sig att dessa vissa har fått rättigheten att dela ut dessa certifikat. Har de uppfunnit detta? Eller var finns ursprunget?

Jag menar förr i världen så var ju bara folk mediala. Nu blir de mediala (bara de har massor med tid och pengar).

Och så sägs det att alla har gåvan, vem som helst kan gå kurserna. Hmmmm.. tror jag det...

I mina ögon verkar det hela dock mest bygga på vinstintresse, precis som allt annat här i detta djävulska samhälle baserat på en enda sak - det Djävulens påfund som vi kallar för pengar.

2006-11-04