Hem

Ankare Föremål

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 579181, v5 - Status: normal.
Försteredaktör: Lacargia
är en sorts Föremål

Ankare i andligt utövande: En markering för att lättare hitta tillbaka till t.ex. ett meditationstillstånd.

Alias: anchoring och ankare

normal

Hur man skapar ett ankare:

1. Hitta en bekväm ställning där du kan slappna av och nedstiga till önskat tillstånd. Vänta i ca 5 minuter då du bara släpper taget om dina tankar och nästan somnar in. Men när du befinner dig vid tröskeln (theta) mellan sömn och vakenhet ska du fastslå ett ankare genom att föra ihop tummen och lillfingret och inom dig säga ett ord (t.ex. theta) för att namnge just det tillståndet du befinner dig i. Sedan ska du gå till sömns. I och med det har du skapat ett kraftfull ankare som tillåter dig att åkalla det här tillståndet.

2. Psykologer är överens om att minnet blir permanent om man upprepar något åtta gånger. Om ankaret ska bäddas in i ditt långtidsminne och ditt undermedvetna ska du utföra före steg åtta gånger på en dag. Ha en timmas mellanrum mellan varje övning.

3. I framtiden när du sedan ska nyttja ditt ankare ska du helt enkelt slå samman tummen med lillfingret och säga ordet du valde att att namnge ditt tillstånd. Du behöver inte säga det högt, utan det räcker med att du säger det tyst inombords. Din hjärna kommer automatiskt att föras tillbaka till (theta) tillstånd och därmed ha en slags av- och på-knapp.