Hem

Nattens Furste Bok

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 154301, v2 - Status: normal.
Försteredaktör: Harlekin
är Bok
Behandlar Vampyrer, Lestat, Musik och Poesi
Av Anne Rice

En bok som handlar om Vampyren Lestat. Mycket trovärdig.

Alias: the vampire lestat

normal

Denna bok kan verka mycket märkvärdig. Den handlar om Vampyren Lestat som har kommit upp ur jorden efter 60 års sömn och vill bli rocksångare. Han berättar sitt livs historia. Från sin barndom tills 1984. Även om vissa delar är ganska kortfattade.
Det börjar i Auvergne, med hur han, vid 21 årsålder drar ut för att döda vargarna som hotade hans by. Eftersom han var adelsman och hans far ägde byn, och eftersom han var den enda i familjen som kunde rida och sjuta. Han kände en stor tillfredställelse i att döda. Han var less på sin vardag. Han ville ha förändring. Han förälskar sig i teatern och flyr med en teatertrupp när han är sexton, men förs tillbaka av hans själviska bröder. Efter några år, när han är 21, kommer han att lära känna en ung man vid namn Nicholas de Lenfent. Han känner likadant som Lestat, dvs instängd. Han ville spela fiol, men får det inte av sin far. De båda bestämmer sig för att rymma till Paris. Detta leder till slut att en mycket märkvärdig, och kanske en aning galen vampyr vid namnet Magnus förälskar sig i Lestat och bestämmer sig för att göra honom till sin arvinge.
Och nu, år 1984, vill Lestat förändra världen och visa människorna vilken onska som lever bland dem. Detta tänker han göra som rocksångare.