Hem

Psykisk kirurgi Alternativterapi

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 662, v1 - Status: normal.
Försteredaktör: Sylvialill
Denna text är importerad från /old/psi/psykisk/kirurgi.html
är en sorts Alternativterapi

I en artikelserie i Allers år 1974 berättade Astrid Gilmark om mirakeloperationer som medierpå Filippinerna utför med bara händerna.

Alias: mirakeloperationer och psykisk kirurgi

normal

I en artikelserie i Allers år 1974 berättade Astrid Gilmark om mirakeloperationer som medier på Filippinerna utför med bara händerna. Utan hjälp av några instrument för de ned händerna i buken och hämtar upp vävnadsbitar. Pa detta sätt kan de enligt Gilmark bl a bota cancer. Så här beskrev hon en operation:

"Så förde hon händerna kring bukens mitt och samtidigt förde hon in båda händerna och det verkade som rörde hon om. Blodet trängde upp och rann ganska fritt omkring. Blodstanken blev åter förfärlig. Svarta blodklumpar, gråvitt fragment, något slamsigt obeskrivbart [hämtades uppl.

När Rosalina Zuniga tog upp sina båda händer ur magens innandöme såg jag hur huden liksom sögs ihop varefter hon lyfte händerna och när hon nådde upp med fingertopparna tillslöts öppningen helt. Icke ett ärr. Icke ett märke. Och ändå hade magen varit helt öppen. Hon fuktade nu en bomullstuss med vatten och tvättade bort blodet på magen."

År 1984 erbjöds samma slags operation i Ålborg i Danmark av två ditflyttade filippinska mirakelläkare.

Operationerna är i själva verket illusionistnummer. Operatören brukar från början ha en löstumme fylld med blod på ena handen. Den är fastsatt på tummen ungefär som en fingerborg. Medan han döljer denna tumme under den andra handen drar han av löstummen. Då börjar det flyta ut blod över patientens mage.

För att torka upp blodet tar han en bomullstuss. Dold i bomullstussen finns en liten behållare med blod. Strax tar han sönder den, och behöver då ytterligare bomull, etc. På detta sätt transporterar han till magen så mycket blod och vävnadsbitar som behövs.

Genom att böja fingrarna vid knogarna får han det att se ut som om han hade fingertopparna långt nere i buken. Här demonstreras den tekniken av trollkonstnären James Randi.

Mirakelkirurgerna är noggranna med att omedelbart förstöra de tumörer de tar ut vid sina operationer. Enstaka exemplar som har blivit tillgängliga för analys visade sig vara inälvor fran kyckling. Analys av blod från operationerna har visat att det kom från nötkreatur.

Det förekommer att människor later mirakelkirurger ta bort t ex tumörer i stället för att anlita vanlig cancersjukvård.