Hem

Smygandets konst

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 153000, v4 - Status: normal.
Försteredaktör: Runar

En samling tekniker för att spara och öka sin personliga energi.

Alias: smygandets konst

normal

Smygandets konst

Carlos Castaneda har skrivit om smygandets konst och det återkommer i flera av hans böcker. Smygandets konst är en samling tekniker för att spara och öka sin personliga energi. Smygaren använder sin energi för att hjälpa nya i gruppen och ökar därmed sin egen energi. Detta sker i naguals värld och har ingenting med tonals värld (vår fysiska vardag) att göra. Detta ingår i en kultur där andevärlden och den fysika världen är lika påtaglig. I varje värld finns det regler som styrs enlig begreppet handling och konsekvens. Smygaren kan med sina tekniker hindra andra varelser från att ta energi. Smygaren kan tilldela en viss mängd energi. I gruppen smygare, drömmare, krigare och nagual blir det samlade resultatet att gruppen kan hjälpa andra till friheten.

Om en människa (i naguals värld syns vi bara som lysande ägg d.v.s våra energikroppar) behärskar smygandet är det inte lätt för andra människor eller varelser att komma åt energin.

Vitsen med detta är att spara sin energi eftersom den är viktig när vi rör oss i naguals värld. Regelverket följer naturlagarna om balans mellan negativ och positiv energi. Brist på energi syns i energikroppen som hål eller mörka partier medan överskott på energi gör att energikroppen formligen lyser.

Genom att vara otadlig och alltid ha ett oryggligt uppsåt blir utövarens energikropp osårbar. En människa med dessa egenskaper är alltid glad, empatisk och hjälpsam men också hänsynslös mot varelser som lever på att ta energi från andra varelser, om de kommer i vägen. En smygare är beroende av gruppen för att när denne står i tur ledas till friheten.