Hem

Snömannen Oidentifierad varelse

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 339, v2 - Status: normal.
Försteredaktör: Tvilling
Denna text är importerad från /old/psi/snoemannen.html
är en sorts Oidentifierad varelse

I norra USA, Kanada, Himalaya, Kina och Sibirien har man påträffat spår som ser ut som människospår, men är uppemot dubbelt så stora.

Alias: alma, bigfoot, sasquatch, snömannen, yeti och yieti

normal

I norra USA, Kanada, Himalaya, Kina och Sibirien har man påträffat spår som ser ut som människospår, men är uppemot dubbelt så stora. Det finns också vittnesberättelser om en luden tvåbent varelse, mellan två och tre meter lång. Denna skygga art brukar gå under namnet snömannen, eftersom spåren har setts i otillgängliga snötäckta trakter.

Om man lämnar fotspår i nysnö en solig vinterdag, och kommer tillbaka några timmar senare, kan man se hur spåren blivit större när snön smält i kanterna. Många spår av snömannen har uppkommit på det sättet. Andra sådana spår är förfalskningar, framställda av någon skämtare som gjort en promenad med plankor under fötterna.

De flesta vittnesmål om snömannen är sådana att de bör tas med en god nypa salt. I vart fall ger de inget bevis för att den märkliga varelsen verkligen finns. Några hållbara bevis av typ skelettdelar eller fotografier har inte heller kommit fram.

Bilden är hämtad från en 20 sekunders filmremsa som den amerikanske snömansjägaren Roger Patterson tog den 20 oktober 1967. Han hävdar att han fångade en skymt av en snöman av honkön. Varelsen är dock inte olik en utklädd människa, och skeptiker som sett filmen tycker att den ser ut som en människa utklädd i ett illasittande skinn.

Om det var någon som ville drive med Patterson, sa valde hen en lämplig plats för ändamalet. Filmen togs nämligen i Bluff Creek i norra Kalifornien.