Hem

Spegelns tredje sida Bok

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 1150, v1 - Status: normal.
Denna text är importerad från /old/book/spegelns_tredje_sida.html
är Bok
Publicerad år 1989
ISBN 91-970743-6-5
sidantal 144
Av Dénis Lindbohm
Publicerad av PSI-Cirkelns Förlag

Denna bok handlar om translokation. Men det handlar inte om vanliga fysiska resor. Vid translokation tar man inte kroppen med sig.

Alias: spegelns tredje sida

normal

Till HTML av Kjell Gundersen


Omfång14x21 cm
OmslagFörfattaren

normal

Innehåll


normal

Baksidan

Denna bok handlar om translokation, en term som betecknar att någonting förflyttas från en ort till en annan. Vad som förflyttas är observatören; alltså handlar translokation om att förflytta sig, att resa. Men det handlar inte om vanliga fysiska resor. Vid translokation tar man inte kroppen med sig.

Vad som förflyttas är observatören; det medvetna jaget. Translokation innebär att kroppen försänks i ett tilstånd av självhypnotisk dvala, ungefär som att en bil parkeras med motorn på tomgång. Sedan stiger föraren ut ur sitt kroppsfordon och gör något som vi kan kalla ett tvärhopp.

Tillvaron är en teater. Du är på en och samma gång rollspelare och åskådare. Men bara en ringa del av dig befinner sig i rollgestalten på scenen. Det mesta av dig finns någon annanstans och betraktar scenen som i en spegel. Bortom spegeln finns ingenting; dess andra sida är det rumtidlösa intet. Men spegeln har en tredje sida, i vilken du kan skåda oändligt många andra scener.