Hem

Erinys Daimon

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 148799, v2 - Status: normal.
är en sorts Daimon

Erinyerna förföljde brottslingar (i synnerhet mördare) och drev dem till vansinne. Deras namn är Tisifone, Megara, och Alekto.

Alias: erinnyes, erinnys, erinyer, erinyerna, erinyes och erinys

normal

Hämndens tre gudinnor: Tisifone (mordets hämnerska), Megaera (den svartsjuka) och Alekto (evig vrede). De kallades också Nattens Döttrar, men var egentligen döttrar till Uranos och Gaia. Ett annant namn för dem är furierna.

Erinyerna bestraffade alla brott utan nåd, inklusive regelbrott i samhällets alla aspekter. De straffade utövarna med galenskap och de slutade aldrig förfölja brottlingarna. Det värsta brottet var föräldramord, och det var denna slags brott Erinyerna framförallt straffade.
De var också lagens väkterskor då staten inte gått in eller inte existerade, eller då brottet var ett etiskt brott och inte ett juridiskt brott. Till exempel skyddade de tiggare och främlingar, och straffade dem son stal fågelungar och de beskyddade till och med hundar.

Erinyerna var hemska att se på, deras hår var ormar och blod droppade från deras ögon. De förvandlades till EumenidernaAthena fått dem att inte bestraffa Orestes.