Hem

Flow

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 149122, v2 - Status: normal.
Försteredaktör: Becke01
är Upplevbart

"Flow" är engelska och betyder flyt. Allt går precis som man önskar, det bara löper på som det skall.

Alias: flow, flyt och medgång

normal

Flow är ett tillstånd när allt bara flyter på. Det kan uppkomma vid alla typer av arbete, men även när man utövar någon form av sport eller fysisk träning.

Ett exempel är när man är ute och joggar. Först kanske det känns småjobbigt och trögt, men så helt plötsligt så är det som om man har kommit över en viss gräns. Allt lossnar för en och joggandet blir helt plötsligt lätt som en dans. Man kan likna det vid ett rustillstånd.

Ett annat exempel kan vara när man sitter och jobbar med något - vad som helst - men låt oss välja skrivande. Du sitter och försöker skriva en uppsats till skolan och helt plötsligt så får du en enorm inspiration. Det är som om alla blockeringar släpper. Du skriver och skriver och det finns knappt någon hejd på dig. Du upplever ett flöde. Du upplever flow!

Sammanfattningsvis kan man säga att flow är ett positivt tillstånd. Något önskansvärt. Det enda problemet torde vara risken för lättare utbrändhet. Men den risken är troligtvis minimal, för det är med flow som det är med det mesta - det tar slut. Och sen sitter du där igen med din träningsvärk och dina skrivarblockeringar.