Hem

Gud och vår andliga utveckling Bok

En fördjupning av världsåskådningen i The Celestine Prophecy - Den nionde insikten

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 149099, v3 - Status: normal.
Försteredaktör: kickibj
är Bok
Behandlar Den monoteistiska guden, Reinkarnation, Perceptioner, Vilja, Kultur, Kärlekar, Evolution, Flow, Orgasm och Existens
Publicerad år 2002
ISBN 91-46-20063-0
sidantal 310
Av Sylvia Timbers , Michael Murphy och James Redfield

En förklaring och fördjupning av James Redfields idéer från succén Den nionde insikten.

Alias: god and the evolving universe

normal

Bokens baksida

Ingenting är en slump, allt är en del i den andliga utvecklingen. Och den andliga utvecklingen på det personliga planet är intimt förknippad med en universell andlig utveckling. I samma utsträckning som universum hela tiden expanderar, händer samma sak med den mänskliga andligheten.

Det är ingen tillfällighet att 1900-talet exploderat av mänsklig förmåga, kreativitet och andlighet. Dagligen hör vi och läser om övermänskliga, och även övernaturliga handlingar. I Gud och vår andliga utveckling beskrivs en fascinerande process, från Big Bang - genom grottmålningar, shamanism, grundandet av de olika världsreligionerna, renässansen och upplysningen, Darwins och Einsteins upptäckter - till dagens moderna samhälle. Författarna visar på hur tusentals år av mänskliga framsteg lett fram till den punkt där vi står idag.

Bokens sista del ger läsaren hjälp med praktiska övningar och lästips för att man själv ska kunna öka sin andliga nivå. Författarrna ger förslag på olika meditations- och rörelseövningar som öppnar upp sinnet. Boken avslutas med en fyllig litteraturlista för den som vill hitta sin egen andliga stig.

Gud och vår andliga utveckling är en förklaring till, och en fördjupning av James Redfields idéer från succén Den nionde insikten. Medförfattare är Michael Murphy och Sylvia Timbers.