Hem

James Redfield Författare

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 12424, v5 - Status: normal.
Försteredaktör: Jonas
är Författare

Författare och terapeaut som 1993 släppte den bästsäljande boken "Den nionde insikten". James arbetar nu mycket med att få människor medvetna om det andliga.

Alias: james redfield och james redfields

normal
James Redfield fotograferad
James Redfield.

Författare och terapeut. Hans första bok Den Nionde Insikten kom ut 1993 under eget förlag. Den blev en enorm succe och fick flera uppföljare.

Han växte upp i en lantlig del nära Birmingham i Alabama. Från tidig ålder var han intresserad av att utforska det andliga. Han växte upp i en metodist-församling som var positiv på flera sätt men gav honom inte de svar han sökte. Under unga år studerade han österländsk visdom så som taoism och zen. Han läste sociologi på universitetet och arbetade under 15 år som en ungdomsterapeut. Det var under denna tid som han kom i kontakt med teorier om att öka människans potential via intuition och psykiska fenomen och ville använda detta för att hjälpa sina patienter.

Slutligen, 1989, gav han upp sitt job som terapeut för att på heltid sammanfatta sina intressen inom interaktiv psykologi, filosofi från öst och väst, vetenskap, framtidsforskning, ekologi, historia och mystecism. Resultatet blev novellen Den nionde insikten.