Hem

Shambhalas hemlighet Bok

På jakt efter Den elfte insikten

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 12430, v6 - Status: normal.
Försteredaktör: fredrik
är Bok
Behandlar Esoterisk energi, Sambàlai lam yig, Förväntan och Elfte insikten
Publicerad år 1999
ISBN 91 46 18180 6
sidantal 231
Av James Redfield
Publicerad av Wahlström & Widstrand

"Shambhalas hemlighet - På jakt efter Den elfte insikten" är uppföljaren till "Den nionde insikten" och "Den tionde insikten".

Alias: den elfte insikten och shambalas hemlighet

normal

Nu kommer den svåra biten, sa han. "För att komma längre måste vi göra mer än bara vara positiva i största allmänhet och undvika föreställningar om att negativa händelser ska inträffa. Vi måste också hålla alla negativa tankar om andra människor borta. Som du nyss har sett är det så att, om vår rädsla övergår i ilska och vi förfaller till att tro det värsta om andra, går en negativ bön ut som tenderar att frambringa exakt det beteende som vi förväntar oss. Därför får lärare som förväntar sig fina prestationer av sina elever vanligen just det, och när de har negativa förväntningar så får de också ett negativt resultat.
De flesta anser att det är fult att säga negativa saker om andra, men tycker att det är acceptabelt att tänka dem. Men det är inte alls acceptabelt. Tankar spelar roll."

normal

Bokens baksida

Shambhala är, enligt en uråldrig tibetansk legend, en hemlig plats någonstans uppe i bergen där människorna lever helt fokuserade på den inre processen. En kultur där befolkningen nått så hög andlig nivå att de har ersatt mycket av västerlandets moderna teknik med enbart bön, affirmationer och viljestyrka.

Efter flera till synes tillfälliga möten får huvudpersonen i boken ett tydligt budskap: han ska bege sig till Tibet och söka efter den mystiska platsen och därigenom nå kunskap om den Elfte insikten - en exakt metod där människorna genom viljestyrka, förväntningar och bönens makt konkret kan påverka vad som ska ske i framtiden.

Vid ankomsten till Katmandu blir han indragen i en räcka märkliga händelser som till slut leder honom till Himalaya. Han inser att han först måste behärska den Elfte insikten för att överhuvudtaget kunna hitta svaret på Shambhalas hemlighet...