Hem

Fredrik Anderssons drömmar Mardröm

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 958, v3 - Status: normal.
Denna text är importerad från /old/psi/droem/skildring/andersson_f.html
är Mardröm
E-post: fredrik.andersson@mbox367.swipnet.se

Fredrik Anderson drömde som 4:årig återkommande en mardröm om sin Kermit-liknande groda

Alias: drömhistorier från fredrik andersson och fredrik anderssons drömmar

normal

Email: fredrik.andersson@mbox367.swipnet.se

Jag brukade (åtminstonde förut) drömma ganska sjuka drömmar. Nuförtiden är väl de flesta drömmar (jag kommer ihåg) hyfsat verkliga, om man bortser från diverse smådetaljer som aldrig skulle gå ihop på riktigt. Det skulle vara kul att veta vad allt detta kan betyda egentligen.

När jag var liten (från 4 år ungefär) brukade jag ha en återkommande dröm. En stor Kermit-liknande groda med mörkgrön, sträv hud sprang in i mitt rum och började hoppa framför sängen och säga BEBEBEBEBE. Det låter inte klokt, jag vet, men ännu mer konstigt är att jag i drömmen tyckte att det var läskigt! Eftersom denna dröm-scen var återkommande, så hade jag den i åtanke i ett flertal drömmar, och om jag nånsin (i drömmen) kom att tänka på grodan, så kände jag att den var på väg och ville snabbt vakna för att slippa uppleva den. Nuförtiden så slipper jag denna groda, som väl är, men jag undrar fortfarande vad 17 den kan betyda, och framför allt varför den upplevdes så otäck?

Den här drömmen är lite speciell jämfört med andra drömmar jag vart med om, för den är för det första återkommande, dessutom är den typ det läskigaste jag kan drömma om överhuvudtaget. (Varför vet jag inte.) Det är bara just den sekvensen av grodan som säger sitt BEBEBEBE med en väldigt nasal och raspig röst, och ibland har jag (i drömmen) fått för mig att det är jag själv som framkallar den.

Eftersom jag drömt den ett antal gånger, så sitter den i huvudet även i själva drömmarna. Den uppkommer numera av att jag i en (normal) dröm kommer att tänka på grodan och då känner jag att den är på väg, så att säga och då vill jag inget hellre än att vakna, INNAN den kommer till fullo. Jag brukar oftast (med stark viljestyrka) vakna innan den uppenbarar sig, men jag kan höra den där rösten mer eller mindre svagt alldeles innan, och det är förbaskat läskigt bara det! (Jag brukar ligga i en slags sömnparalys just då). Jag andas ofta kraftigt (tror jag) eller så är det bara en upplevelse just under sekvensen (antagligen).

Den måste nästan stå för någonting som jag över det mesta skyr i verklioga livet, men jag kan inte komma på vad. Det finns, mig veterligen, som jag skyr så mycket som jag skyr den grodan i drömmen. Det är just det att den finns i bakhuvudet hela tiden i drömmarna, och att jag kan kalla på den och sedan känner jag att den är på väg och jag kämpar för att vakna, men hinner ofta uppleva den där rösten (åtminstone själva känslan). Finns det nån annan som har dylika eller liknande upplvevelser (inte just grodor, kanske, men själva principen, nånting som man skyr som pesten men som kommer när man kommer att tänka på det), eller är det bara jag som har fått den gåvan (straffet?)?