Hem

Levande begravd

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 208, v1 - Status: normal.
Denna text är importerad från /old/psi/levande_begravd.html
är Upplevbart

Kortare tiders levande begravning kan man klara genom att ligga alldeles stilla och 'spara på luften'.

Alias: levande begravd

normal

Den här bilden är hämtad ur Poul Ferslings bok Naturligt övernaturligt, som utkom 1983. Den visar egyptiern Rahman Bay på väg att låta sig begravas levande. Det finns gott om berättelser om hur yogier har överlevt flera månaders begravning.

Den här bilden visar hur en längre tids levande begravning kan gå till. En hemlig gång är vad som behövs.

Ett annat sätt är att använda en kista med falsk botten. När fakiren lägger sig tillrätta på kistbottnen kan kistan t ex stå på en bänk med lönndörr på ovansidan. När locket har stängts, tar han sig ut ur kistan och gömmer sig i bänken. Efter några månader, när kistan hämtats upp ur jorden, tar han samma väg tillbaka in i kistan och försöker se medtagen ut.

Kortare tiders levande begravning kan man klara genom att ligga alldeles stilla och spara på luften. 100 liter luft kan räcka i en timme för en person som ligger alldeles stilla. Det förutsätter dock att hon kan hålla tillbaka den drift till kraftigt ökad andning som följer av den efterhand ökande halten koldioxid i luften. Panikandning kan leda till döden.

En del människor har låtit sig begravas i tron att de kan klara en längre tid med den lilla luft som finns inuti en kista. År 1955 förbjöd den indiska regeringen levande begravningar eftersom alltför många dödsfall hade inträffat på det sättet.