Hem

Magi och etik

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 33450, v7 - Status: normal.
Försteredaktör: Zorna

Användandet av magi väcker en del etiska spörsmål när det påverkar andra människor.

Alias: magisk formel och trollformler

normal

En magiker som bara kan styra elementen är inte en etisk magiker för det.
En magiker ska kunna så mycket som möjligt även om han inte ska använda någon av sina krafter ansvarslöst.
Även om de bara kan bruka elementen är de inte något helgon, En magiker är inte de som kan saker, utan en magiker är den som kan se vilka följder det den gör får och som tar ansvar för följderna.
Annars bör den tänka på vad den kallar sig för andra magiker kan ta illa upp. det finns en mening med varför ordet bakslag finns
En magiker som försöker skaffa makt med hjälp av att använda sina krafter är ingen magiker.

Bara för att en magiker inte gör något som inte syns är han ingen oetisk magiker eller dum.

normal

Jag skulle vilja säga att trollformler och besvärjelser är medel för att uppnå ett mål. De är en hjälp för sinnet att nå in i det omedvetna och kraften som ligger latent inom alla människor.

Att använda besvärjelser för att åstakomma förändring är vad magi handlar om. Själva förmågan att kasta trollformler och lägga besvärjelser är en form av makt. Om vi klassificerar att skaffa sig makt genom magi är oetiskt så måste vi också erkänna att magi i sig själv är oetiskt.

Att manipulera med andra människor må vara oetiskt, men att manipulera med sig själv? Jag tror inte det. Magi är en naturlig energi i världen, och genom att förändra dess flöde kan vi åstakomma stora ting. Att besluta om förändringen ska ske eller inte är upp till magikern, och om han är villig att stå för konsekvenserna eller inte. Genom att lägga en besvärjelse tar magikern det fulla ansvaret för förändringen.