Hem

Merlin Magiker

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 157676, v2 - Status: normal.
Försteredaktör: Runar
är Magiker

Merlin anses vara en av de visaste trollkarlarna genom tiderna

Alias: merlin och myrddin

normal

Merlin (keltisk)

Merlin var en trollkarl och profet och dom flesta har nog hört talats om honom innom Artur-sagan där han var en av de visaste trollkarlarna genom tiderna - en första rangens häxmästare. Han var rådgivare åt kung Vortigern, Uther Pendragon och Arthur.
En del säger att det var Merlin som reste de jättelika stenarna på Stonehenge. Andra säger att han kunde se in i framtiden eftersom han levde baklänges - av den anledningen hade han kanske redan sett det som skulle komma att ske.
Merlin härrör från Myrddin eller Merddin. Myrddin/Merddin fördes av brittiska invandrare till Wales omkring år 500 e. kr. Han var en galen profet och sitt försånd hade han förlorat efter att han haft en förskräcklig syn. Det sades att han höll till i södra Skottlands skogar.

normal

Merlin var en trollkarl och profet och dom flesta har nog hört talats om honom innom Artur-sagan där han var en mycket stor och vis trollkarl.
Merlin härrör från Myrddin eller Merddin. Myrddin/Merddin fördes av brittiska invandrare till Wales omkring år 4-500 e. kr. Han var en galen profet och sitt försånd hade han förlorat efter att han haft en förskräcklig syn. Det sades att han höll till i södra Skottlands skogar.

Källa: Dictionary of world myth, 1995 och Prismas stora bok om mytologi, 1993