Hem

Mat för hjärnan Bok

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 677671, v2 - Status: normal.
är Bok
Behandlar Hjärnor, Minne, Fetter, Socker (Sackaros), Kost, Proteiner och Dopamin
Publicerad år 2006
ISBN 9153426541
Av Charlotte Erlanson-Albertsson
Publicerad av ICA Bokförlag

Bok om hur kosten vi äter påverkar hjärnan och dess funktioner - dvs. hela människan

Alias: mat för hjärnan

normal

Vi är vad vi äter heter det ju.
Och nu klarläggs bit för bit hur vi påverkas av vad vi stoppar i oss. Vid Lunds universitet bedrivs forskning om just kostens inverkan på hjärnan.

Mat för hjärnan är skriven av forskningsledaren Charlotte Erlanson-Albertsson. Här får vi veta vad som ger hjärnan stimulans och vad som försämrar den.
Hur hjärnan mår - välbefinnandet - beror till stor del på vad vi äter! Belöningssystemet med signalsubstansen dopamin i spetsen kan aktiveras av viss sorts mat.

Boken behandlar lättläst och engagerande allt från dagens kost till vad vi kanske hellre 'borde' äta, kaffe, te, alkohol och choklad.