Hem

Paranormal.se

Uppslagsverk för paranormala fenomen


#paradio Kanal på chatten

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 526413, v2 - Status: normal.
är Kanal på chatten

Live-radio på chatten! Lyssna, diskutera och requesta låtar.

Alias: #paradio, paradio, paranormal radio, paranormalradio, radio paranormal och radioparanormal

Detta är uppslagsordet för #paradio. Paranormal.se representerar inte denna grupp / Kanal på chatten.

normal

Här är paranormal.se's inofficiella radiokanal. Här spelar användare sin musik inför publik! Det kan bli riktigt trevligt när det finns många lyssnare. Många DJs tar emot efterfrågningar, så om ni har några favoritlåtar ni vill ha spelade så kan ni fråga.

Lyssna
För att lyssna på en radio behöver du en adress till servern som skickar iväg informationen. Denna kommer att synas i kanalens topic om det finns någon online. För att lyssna behöver du oftast bredband (beror på vad personen väljer att sända i för kbps) och en mediaspelare som klarar av livesändningar. Jag rekommenderar Winamp starkt för detta. När winamp är nedladdad högerklickar du, väljer Play, och sedan URL. Där skriver du in adressen till servern i fråga, och sedan skall musiken spelas.

Sänd
1. Du måste installera en server, så att människor över huvudtaget kan lyssna på det du sänder ut. Denna server laddar du ner här (om du kör windows): http://www.shoutcast.com/downloads/sc1-9-7/shoutcast-1-9-7-windows.exe
2. Installera filen.
3. Gå till mappen i startmenyn, klicka på Edit SHOUTcast DNAS configuration. De rader som börjar med ; är endast information, som du kan strunta i. Först ser du MaxUser, ändra detta till något som passar din bandbredd. Om du har 512kbps internet utåt, och vill sända i 128kbps MP3, så får du endast plats med 4 lyssnare, eftersom 128*4=512. Då är det smartare att sända i 64kbps. Nästa steg är att ändra Password. Ändra till vad du vill. Spara inställningarna, stäng inställningarna.
4. Starta din server. Om du gjort rätt så körs den problemfritt. Klicka på Hide monitor så lägger den sig i systray.
5. Nu måste du ha en plugin till Winamp, någonting som sänder ut radioströmmen till servern vi nyss skapade. Ladda ner den här: http://www.shoutcast.com/downloads/shoutcast-dsp-1-9-0-windows.exe
6. Stäng av Winamp och starta installerationen.
7. Starta Winamp igen. Högerklicka och välj Options > Preferences. Gå ner till DSP/Effect under Plug-ins och välj Nullsoft SHOUTcast Source DSP. Nu kan du stänga preferences, men låt det nya fönstret vara kvar.
8. Klicka på fliken Output. Adress skall vara localhost, port skall vara 8000 (om du inte valde något annat på servern), och Password skall vara det lösenord du angav i inställningarna till servern.
9. Klicka nu på YellowPages om du vill skriva in vad din radio heter under Description, och annan information. Se till att Enable title update är ibockad, så att folk ser vilken låt du spelar.
10. Klicka på Encoder-fliken. Välj encodersättning efter den kvalitet du vill skicka på. Standard är väl 128kbps, 44.100Khz Sterio, men du kan ändra till lägre om du vill att fler skall kunna lyssna. Klicka på fliken Output igen, och klicka på knappen Connect. Om allt fungerar som det skall så spelas nu din radio. Din adress är ditt IP-nr. Ex 123.456.789:8000.

Sänder du flitigt så får du gärna OP i kanalen.