Hem

Själens fem stadier Bok

Den andliga utvecklingen under livet

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 429130, v3 - Status: normal.
Försteredaktör: kullagulla
är Bok
Behandlar Andlig utveckling
Publicerad år 1997
ISBN 91 46 17728 0
sidantal 423
Av Harry R Moody
Publicerad av Wahlström & Widstrand

Bok om den existentiella olust som är ett tecken på att vi har nått det första av själens fem stadier: Kallelsen, Sökandet, Kampen, Genombrottet och Återkomsten.

Alias: själens fem stadier

normal

Bokens baksida

Bild på Själens fem stadier
Bokens omslagsbild.

Det börjar att bli ont om tid, säger en stilla röst, likt ljudet av en susning. Du sätter dig till rätta med en roman men lägger den snart ifrån dig - du blir bara rastlös. Det är något som stör dig och inget tidsfördriv tycks hjälpa. Till sist inser du att det är den där rösten. Var det här allt? undrar den. Borde inte saker och ting bli bättre? Eller åtminstone annorlunda?

Vi vaknar en morgon mitt i livet och finner att det är något som saknas. Det vi strävat efter känns plötsligt torftigt och meningslöst. Denna existentiella olust är ett tecken på att vi har nått det första av själens fem stadier: Kallelsen, Sökandet, Kampen, Genombrottet och Återkomsten.

Under mer än tjugo år har Harry R Moody samlat vittnesmål från dem som vågat ge sig ut på den andliga resan. Utifrån detta unika material och en imponerande förtrogenhet med religiösa, psykologiska och filosofiska texter låter han de gemensamma dragen i människans eviga sökande efter en högre mening växa fram. Moody vill att denna bok ska vara såväl karta som kompass och en trygg ledsagare på den långa vägen mot insikt och mognad.