Hem

Skuggor över Elysion Bok

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 1148, v2 - Status: normal.
Denna text är importerad från /old/book/skuggor_oever_elysion.html
är Bok
Publicerad år 1989
ISBN 91-970743-5-7
sidantal 160
Av Dénis Lindbohm
Publicerad av PSI-Cirkelns Förlag

En bok som handlar om människans etablering på andra planeter.

Alias: skuggor över elysion

normal

Till HTML av Kjell Gundersen


Omfång14x21 cm
OmslagFörfattaren

normal

Baksidan

Planeten Elysion hade befolkats av immigranter från jorden. När jorden efter tre århundraden etablerade förbindelse, för att inordna Elysion i sin växande galaktiska union, vägrade elyséerna; de uppfattade sig inte som jordmänniskor.

Men jordens makthavare hade motsatt uppfattning och sände en militär expedition för att bevisa vad som var rätt. Expeditionen var utrustad med vapenteknologins allra senaste maktmedel.

Det fanns avancerad vetenskap på Elysion, dock ingen vapenteknologi. Men där fanns maktmedel av annat slag; där fanns en makt som inte hade rummets och tidens begränsningar.

På Elysion hade folket utvecklat en demokrati och en ekonomi inom ett rättssystem som aldrig existerat på jorden. Tre århundraden av isolering från modervärlden hade åstadkommit någonting unikt; en frihet och makt som tedde sig nästan omänsklig för vetenskapsmännen och militärerna från jorden.

Men expeditionen från jorden medförde ett vapen som i ordets sannaste betydelse kunde göra ett ingenting, ett absolut ingenting, av vad som helst.