Hem

Stjärnmörker Science fiction, Skönlitteratur, Bok

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 413911, v3 - Status: normal.
är Science fiction , Skönlitteratur och Bok
Publicerad år 1990
ISBN 91 27 03193 4
sidantal 342
Av Robert Silverberg och Isaac Asimov
Publicerad av Legenda

Planeten Kalgashs sex solar ska gå ned samtidigt för första gången på mer än tvåtusen år. Något som kommer att innebära civilisationens undergång...

Alias: stjärnmörker

normal

Bokens baksida

Universum är inte riktigt så som ni tror att det är. Så det är bäst att ni ändrar på er uppfattning. Ni kan förvisso inte ändra på universum.

Kalgash är en värld på randen till kaos. Den slits mellan den fanatiska religiositetens galenskap och vetenskapens rationalitet. Under detta lurar den instinktiva skräcken för det stora mörkret.

Kalgash känner endast till den eviga dagens ljus. För dess invånare förebådar den ökande skymningen en outsäglig fasa. Bara en handfull av planetens människor är beredda att möta sanningen: dess sex solar kommer att gå ned samtidigt för första gången på mer än tvåtusen år. Det skräckinjagande stjärnmörkret innebär civilisationens undergång.

1941 publicerade tidskriften Astoudning Science Fiction en novell av en okänd författare vid namn Isaac Asimov. Den hette Nightfall. Femtio år senare räknas den lilla novellen som en klassiker och författaren har blivit en legend. I samarbete mellan Asimov och Robert Silverberg, själv framstående science fiction-författare, har novellen nu blivit en roman - en trollbindande berättelse om en civilisations undergång och födelsen av en ny.