Hem

Medium TV-serie

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 584226, v2 - Status: normal.
Försteredaktör: Sisla
är TV-serie
Behandlar Medium och Kanalisera

Amerikansk TV-serie som handlar om en gift trebarnsmor med en medial förmåga.

Alias: medium

normal

Medium handlar om den gifte trebarnsmamman Alison Dubois (spelad på ett alldeles utmärkt sätt av Patricia Arquette). Alison får jobb på en åklagarmyndighet som deras speciella konsult vad gäller mordfall. Hon får dock inte avslöja vad just hennes specialitet är, något som gör hennes arbete svårare än vad det skulle kunna vara.

Medium är en mycket bra TV-serie som har lyckats med den svåra uppgiften att porträttera hur det kan vara att leva med en medial förmåga. Flera olika aspekter av detta tas upp i serien. Andevärldens budskap är sällan glasklara och många gånger är de lätta att misstolka. Vardagliga intryck blandas ibland ihop med andliga budskap, speciellt i nattliga drömmar. För ett medium gäller det att tolka symboliken i de budskap hon/han får till sig. En inte alltid lätt uppgift. Just denna aspekt förmedlar denna TV-serie alldeles utmärkt.

Medium tar även upp den hårda verklighet det innebär för en medial person att leva i. Skeptiker finns det gott om och ett medium får många gånger stå ut med att bli både hånad och förlöjligad av sin omgivning.