Hem

Vänskap med Gud Bok

en ovanlig dialog

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 158068, v2 - Status: normal.
är Bok
Behandlar Kontakt med Gud, Den monoteistiska guden och Vänner
Publicerad år 2002
ISBN 91-77-11-237-7
sidantal 311
Av Neale Donald Walsch
Publicerad av Egmont Richter

En bok som förklarar hur du kan leva med Gud som en vän. I boken förklaras att vänskapen till Gud inte skiljer sig från vänskapen till någon annan.

Alias: friendship with god och vänskap med gud

normal

Baksidan

Vår vänskap med varandra skiljer sig inte från vänskap människor har sinsemellan. Ni inleder er vänskap genom att samtala. OM ni kan prata med varandra bygger ni upp vänskapen. Och om det går bra upplever du en enhet - en förening - med den andra människan. Det fungerar på precis samma sätt med mig. Först samtalar vi.

Var och en av er upplever era samtal med Gud på ert eget vis - och på olika sätt vid olika tillfällen. Det kommer alltid att vara en dialog, precis som den vi har just nu. Det kan vara ett samtal ´´inne i huvudet´´ eller på papper, eller i en form där mina svar tar lite längre tid och kommer fram i form av nästa sångtext du hör, nästa film du ser, nästa föreläsning du går på, nästa tidningsartikel du läser eller något som en vän säger när vi bara råkar stöta på varandra på gatan.

När du har förstått att vi alltid samtalar, då kan vi bygga vår vänskap med varandra.

normal

Recension

Denna bok skrevs efter Samtal med Gud-triologin, fast den släpptes i Sverige efter Gemenskap med Gud. Jag tycker dock inte det spelar någon roll i vilket ordning man väljer att läsa de sistnämnda, de fungerar bra på egen hand. Däremot tycker jag inte man ska läsa den här boken innan man läst åtminstone Samtal med Gud, bok 1. Gärna ska du ha läst och förstått bok 3 också.

Det är en hel del repetition tycker jag själv, men det är som Gud säger, man kan sammanfatta allt han säger till Allt är ett, problemet är bara att man då inte förstår det. Genom repetition tror jag vi kan lära oss förstå genom att dra paralleller med våra egna liv. Repetitionen stör mig alltså inte, tvärtom är det fascinerande att se hur Gud väljer att framföra sina budskap. Det är så genialt, även om det skulle visa sig att det inte är Gud som har skrivit svaren så är jag inte mindre imponerad.

De tidigare böckerna handlade mycket om att förklara hur saker och ting är. Nu börjar man få lära sig att ständigt hålla kontakt med Gud, vara vän med Gud. Han framställer kärlek och vänskap på ett annorlunda sätt än vi. Kärlek är totalt oberoende, och vänskap är bland annat att vara totalt ärlig.

Jag vet faktiskt inte om boken lärde mig något nytt, men en sak är klar, den var inspirerande till max! Jag känner mer och mer att jag har hela universums kunskap inom mig. Det har släckt behovet av kunskap och kontroll.