Hem

Willow Rosenberg Fiktiv figur, Person

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 143973, v3 - Status: normal.
Försteredaktör: Jonas
är Fiktiv figur och Person

Rollfigur i serien Buffy the Vampire Slayer. "Häxa" och Buffys bästa kompis

Alias: rosenberg, willow och willow rosenberg

normal
Willow Rosenberg på foto
Bild från säsong 1

Willow är enda barnet i en judisk familj. Barndomsvän med Alexander Harris.

I gymnasiet är hon sedan länge etablerad som en nörd. Mobbad och utan pojkvän. Nervös och med dåligt självförtroende. Men hon älskar att lära sig och har lätt för det. Hon är dessutom något av ett datorgeni.

Hennes nya vänskap med Buffy Summers gör att hon får ett ökat självförtroende. Under andra året i gymnasiet vikarierar hon för datorläraren. Hon kommer också i kontakt med wicca och neopaganism och finner här ett nytt spännande område att dyka in i.

Det visar sig att hon har en fallenhet för magi. Under tredje året på gymnasiet har hon hittat andra kompisar i skolan med samma intresse och tillsammans prövar de olika ritualer och spells.

Willow går vidare till universitetet och fortsätter som en lysande student. Hennes magiska förmågor växer sig allt starkare. Via studenternas wicca-förening träffar hon Tara, en tjej som varit häxa i hela sitt liv, som hon blir förälskad i.

Under en period blev hon beroende av den mörkare magin och blev allt mer egoistisk och vårdslös. Med hjälp av ett coven kunde hon rehabiliteras och återknyta kontakten med magins ljusare sidor.