Hem

Aromaterapi hemma Bok

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 478656, v2 - Status: normal.
är Bok
Publicerad år 1995
ISBN 91-37-10638-4
sidantal 84
Av Julia Lawless

Alias: aromaterapi hemma

normal

Baksidan

Aromterapi - en väg till välbefinnande och njutning för både kropp och själ.

Aromaterapi bygger på urgamla kunskaper om de eteriska oljornas välgörande egenskaper. Rosor, lavendel, pomeransträdet, salvia, kamomill är bara några av de växter som man utvinner de högkoncenterrade oljorna ur. Man kan andas in dem, man kan hälla dem i badet eller man kan masera in dem i huden.

Här ges recept på hur du blandar väldoftande krämer och masker med naturens egna ingredienser. här finns också massor med tips på hur du använder aromaterapi i din egen och familjens enklare sjukvård.

Med eteriska oljor i parfymer, badoljor eller doftlampor skapar du lätt en behaglig, sensuell atmosfär hemma eller en effektiv, stimulerande atmosfär på arbetet.

normal

Förord till den svenska upplagan

Aromaterapi är något mycket behagligt och välgörande för både kropp och själ. Den här boken av Julia Lawless innehåller vad man behöver veta för att på rätt sätt utnyttja de eteriska oljornas egenskaper.
Här handlar det nämligen om koncentrerade, äkta eteriska oljor, så koncentrerade och starka att det är nödvändigt att vara lite försiktig och följa några enkla regler.

Innan du börjar ezperimentera och njuta, läs alltså del 1 i boken - den som kallas En introduktion till aromaterapi. Läs särskilt noga avsnittet om säkerhetsanvisningar på s. 21.

Det finns gott om vardagliga krämpor och besvär som lindras av aromaterapi. Men aromaterapi får aldrig ersätta läkarvård. Vid sjukdom ska man uppsöka läkare för diagnos och vård. Och den som medicinerar bör inte använda aromaterapi utan att rådfråga sin doktor, eftersom medicinering kan påverkas av eteriska oljor.

Gravida kvinnor ska bara använda eteriska oljor på de sätt som beskrivs i kapitlet om graviditet och förlossning.
På s. 80 i boken finns en adresslista för den som vill veta mer om aromaterapi. Här får du också inköpsråd och hjälp med inköpsställen ifall du har problem med att hitta eteriska oljor och basoljor.