Hem

Creative Dreaming Bok

Plan and Control Your Dreams to Develop Creativity, Overcome Fears, Solve Problems, and Create a Better Self

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 142903, v5 - Status: normal.
Försteredaktör: fredrik
är Bok
Behandlar Problemlösning i drömmen, Drömmar, Klardrömmar och Drömkontroll
Publicerad år 1974
ISBN 0684801728
sidantal 272
Av Patricia Garfield

En bok om att utveckla sitt drömliv, få kreativa gåvor i drömmarna mm.

Alias: creative dreaming och skapande drömmar

normal

Skapande drömmar

Jag har (som jag skrev i ett annat brev) läst en bok som heter Skapande drömmar. Den handlar om hur man kan få drömmarna att arbeta kreativt för en.

Den tar t ex upp ett folk (primitiv enligt våra standarder) som helt lever på sina drömmar, Senoierna. Så fort ett barn har lärt sig tala får det vara med och berätta vad det har drömt, på morgonen. Det är en av dagens viktigaste tidpunkter, att alla sitter och berättar sina drömmar vid frukosten. Alla kommer självklart ihåg sina drömmar, då de inte, som de flesta av oss, har uppfostrats till att ignorera dem. Deras drömmande utvecklas med tiden de åldras, de blir bättre och bättre på det, medan våra drömmar normalt är lika genom hela livet. Barn får lära sig hur de skall ta itu med problem i drömmarna, och få bort alla mardrömmar. De använder sina drömmar för att skapa! Det finns många författare och andra sorters konstnärer som har fått inspiration från en dröm någon gång, men dessa har kreativa drömmar varje natt. De har vänner i drömmarna, som kommer och hjälper dem om de är i knipa. Om de t ex besegrar en fiende i en dröm, så får de inte glömma att kräva en gåva av denne. Det kan vara en sak, bild, låt, dikt, historia eller vad som helst, bara de får något. När barn berättar om att de lyckats besegra en fiende men inte har fått någon gåva, så far de liksom hjälp av de vuxna att lära sig hur man skall bete sig. Även av vännerna i drömmen ser de till att få gåvor (fast de ber om dem istället, och delar med sig av dem). En gåva räknas allt som kan ge dem socialt erkännande, allt som resten av byn, eller familjen, kan uppskatta i vaket tillstånd. De använder ungefär 1 timma om dagen för att skafa mat, och resten går åt att hålla på med olika drömprojekt. De har träffar med alla familjerna där de berättar sina drömmar, och alla andra får ge en tolkning på den.

Boken är mycket läsvärd och beskriver hur man skall göra för att utveckla sina drömmar. Numera kommer jag t ex ihåg minst en dröm när jag vaknar på morgonen (fast det beror på en bok om SILVA-metoden också).