Hem

Problemlösning i drömmen Problemlösning

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 453, v1 - Status: normal.
Försteredaktör: ericelina
Denna text är importerad från /old/psi/problemloesning/droem.html
är en sorts Problemlösning , Upplevbart och Praktiserbart

Efter det så säger du mentalt till dig själv att du kommer att komma ihåg en dröm. Du hardå påverkat dig själv så som du instruerat och du kommer att minnas en dröm.

Alias: problemlösning i drömmen

normal

Innan du somnar så slappna av, ta några djupa andetag, och gå ner till alfanivå genom att räkna från tjugo till ett samtidigt som du föreställer dig hur du går djupare och djupare. På det sättet sänker du din hjärnrytm till alfanivå där du har mycket lätt för att påverka dig själv.

När jag gör det så känns vad jag vill beskriva som en baskänsla i huvudet. Hjärnan blir lika tung som kroppen kan bli när man slappnar av.

Efter det så säger du mentalt till dig själv att du kommer att komma ihåg en dröm. Du har då påverkat dig själv så som du instruerat och du kommer att minnas en dröm.

När du utvecklar det här så ta små steg och upprepa steg om det behövs.

Sedan är det inte så svårt att lösa problem i drömmen. Det är bara att innan sömnen tänka igenom problemet grundligt och instruera dig själv att (1) du kommer att ha en dröm där lösningen till problemet kommer att uppträda, (2) du kommer att komma ihåg den drömmen och (3) du komemr att förstå den drömmen. - Det är viktigt att vara precis när du talar till ditt så kallade undermedvetna då det inte analyserar vad du säger utan helt enkelt följer order, vare sig du ger dem med vilje eller inte.

Ovan är enligt Silvametoden. - Vad jag har förstått så är kursen helt igenom praktisk och tar upp saker på ett mer vågat sätt än vad boken gör, då boken vänder sig till allmänheten som inte alltid är beredd att förstå vilka förmåger man har. Boken tar inte upp samma tekniks direkta tillämpning vad gäller utvecklandet av psykiska (paranormala) förmågor.