Hem

Shamanens väg Dokumentärbok

En kvinnas initiering

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 413785, v2 - Status: normal.
är Dokumentärbok
Behandlar Schamanism och Kvinnlig andlighet
Publicerad år 1999
ISBN 91 88602 80 X
sidantal 293
Av Taisha Abelar
Publicerad av Isis förlag

En självupplevd berättelse om en kvinnas initiering till shamanernas eller magikernas värld.

Alias: shamanens väg

normal

Bokens baksida

Bild på Shamanens väg
Bokens omslagsbild.

En självupplevd berättelse om en kvinnas initiering till shamanernas eller magikernas värld; en verklighet som ligger långt bortom den normala och vardagliga verklighetens gränser.

För några decennier sedan trollband Carlos Castaneda miljontals läsare med sina skildringar av sin initiering till en alternativ verklighet, under ledning av magikern don Juan. Taisha Abelar, som lärdes upp av de de kvinnliga medlemmarna i don Juans grupp, berättar om sin egen övergång till denna andra verklighet. Under en resa till Arizona blir hon indragen i en grupp av magiker och påbörjar en hård och genomgripande fysisk och mental träning som syftar till att vidga gränserna för vanlig varseblivning. Målet är att bemästra frihetens konst, dvs att bli fullständigt fri som människa.

Taisha Abelar ger en utförlig skildring av processen och förmedlar på ett påtagligt sätt vilket ansvar och vilka risker det innebär att vara en kvinnlig magiker. Berättelsen är ovärdelig som handbok för den som åstundar en större frihet i sitt eget liv och som ett antroplogiskt vittnesbörd inifrån en högst levande metafysik tradition. Den är också utmanande och fascinerande i sin skildring av kvinnlig andlighet.