Hem

ETI-kontakt

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 553, v2 - Status: normal.
Försteredaktör: lucipher
Denna text är importerad från /old/psi/ufo/teori/eth/kontakt.html
är Praktiserbart

En avancerad civilisation med mycket avancerade teleskop skulle till att börja med känna till vilka sorters stjärnor som skulle vara aktuella för liv.

Alias: eti kontakt

normal

En avancerad civilisation med mycket avancerade teleskop skulle till att börja med känna till vilka sorters stjärnor som skulle vara aktuella för liv. Sedan skulle de möjligen kunna märka om det håller på att bildas en lämplig planet. Gör det det så kan de lägga ned stora resurser på att undersöka denna planet närmare. Då kan de upptäcka om planeten har rätt sammansättning grundämnen och om den bildar atmosfär med skyddande stratosfär. (Någon sorts analys kan kanske utröna det med något framtida instrument.)

Det mest realistiska är att skicka dit rymdsonder. Dessa sonder tar förståss kanske miljoner eller ännu längre tid på sig att komma fram. Men det gör inget. När sonden kommit fram har det eventuella livet kravlat upp på land och utvecklats en bit.

Så dessa rymdsonder kan alltså med artificiell intelligens utforska livsutvecklingen och sända rapporter tillbaka till hemplaneten. Om rymdsonden har nedfrysta foster eller befruktade ägg eller något kanske sonden skulle kunna låta de intelligenta varelserna växa upp och nå ett lagom stort antal. - Summa: Det finns goda möjligheter att vi är besökta!