Hem

Fönster mot spegelvärlden Bok

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 1054, v1 - Status: normal.
Denna text är importerad från /old/book/foenster_mot_spegelvaerlden.html
är Bok och Praktiserbart

Samtal med mina vänner från "andra" sidan

Alias: fönster mot spegelvärlden

normal

Till HTML av Kjell Gundersen


normal

Samtal med mina vänner från "andra sidan"


FörfattareLizz Werneroth
FörlagNy värld
Årtal1992
ISBN91-630-1112-3
Omfång21 x 14 cm
Sidantal129 sidor
FörordFörfattaren
OmslagEbbe Johansson
LayoutSydbok Produktion AB

normal

Innehåll


normal

Baksidan

Det började med ett enkelt meddelande via bandspelaren: Det lönar sig. Rösten kom från en okänd, icke närvarande person. Någon eller något ville öppna en kanal till vår dimension.
Lizz Werneroth är ingen lättlurad människa. Länge sökte hon efter logiska förklaringar till de märkliga röster som kom in på hennes ljudband. Till slut fick hon svaret direkt på band: Vi är de döda.
I dag forskar många seriösa människor runt om i världen kring rösterna. Varifrån kommer de? Tillhör de verkligen människor som dött och nu söker kontakt med oss? Ja, säger Lizz Werneroth och presenterar i sin bok mängder av exempel på röster från andra sidan. I sina inspelningar har Lizz fått besked om varifrån rösterna sänder, vilken teknik som används och varför de döda söker kontakt.
Lizz Werneroth är född i Söderhamn i Hälsingland. Hon utbildades till keramiker på 50-talet sedan hon flyttat till Malmö. 1968 vaknade hennes intresse för bandupptagning av röster från andra sidan då ljudet av en röst kom in direkt på bandet ytan att någon i rummet yttrat sig. Det är en fascinerande läsning som ibland får nackhåren att resa sig och som inspirerar till egna inspelningsförsök. Lizz Werneroth delar frikostigt med sig av sina erfarenheter och berättar hur inspelningarna går till.